Skip to content

تیرچه کرومیت – تیرچه فلزی با جان باز

تیرچه کرومیت
Rate this post

تیرچه کرومیت (semanticscholar.org) یا تیرچه فلزی با جان باز نوعی تیرچه پیش ساخته بوده و به تیرچه خرپایی و تیرچه سفالی نیز شبیه می‌باشد. تیرچه کرومیت متشکل از بال فوقانی، بال تحتانی و اعضای قطری بوده که در بال فوقانی از نبشی استفاده شده، در بال تحتانی ورق­‌های فولادی به کار رفته و برای اعضای قطری از میلگردهایی به عنوان عضو مورب خرپا استفاده می­‌شود. تیرچه کرومیت به دلیل برداشتن خیز منفی به هنگام تولید بصورت خود‌ ایستا بوده و در اجرا نیازی به شمع‌­بندی در زیر سقف وجود ندارد.

تیرچه کرومیت (تیرچه فولادی با جان باز)

طراحی تیرچه کرومیت طوری می‌­باشد که به تنهایی می­‌تواند همراه با تحمل وزن بتن و قالب ها تمامی بارهای مرده و زنده را نیز تحمل نماید. با استفاده از تیرچه‌های کرومیت بتن­‌ریزی چندین سقف به طور همزمان نیز امکان­پذیر می‌­باشد. استفاده از تیرچه کرومیت، موجب بالا رفتن سرعت اجرای سقف می­‌شود و در صورت اجرای حرفه‌­ای نیازی به سقف کاذب نخواهد بود.

به منظور آشنایی با تیرچه پیش تنیده می‌­­توانید به بخش مقالات وبسایت شرکت بپتا مراجعه نمایید.


اجزاء تیرچه فولادی با جان باز

اجزای تیرچه‌ی کرومیت یا تیرچه فولادی با جان باز بصورت زیر می‌باشد:

بال تحتانی

بال تحتانی تیرچه کرومیت که به عنوان عضو کششی خرپا عمل می‌­کند از ورقه های فولادی و یا تسمه درست می‌شود. ورقه پایینی می‌بایست فاقد هرگونه اعوجاج و زنگ زدگی باشد تا موجب تضعیف سقف نشده و برای جوشکاری مناسب باشد و همچنین می‌بایست مطابق با استاندارد ملی شماره ۱۶۰۰ باشد. در صورت نیاز در ورقه‌های تحتانی از میلگردهای تقویتی یا مقاطع مرکب نیز استفاده می‌شود.

بال فوقانی

بال فوقانی تیرچه کرومیت که بعد از اجرا در داخل بتن پوششی قرار می‌گیرد از تسمه، ناودانی و یا نبشی ساخته می‌شود. بال فوقانی با بتن در بر گیرنده آن، عضو فشاری تیرچه محسوب می‌شود.

اعضای قطری (مورب)

اعضای قطری بین بال تحتانی و بال فوقانی به عنوان عضو مورب خرپا قرار گرفته و آنها را به همدیگر متصل می‌کند و بصورت میلگردهایی از جنس فولاد A1 و A2 می‌باشند و به همراه اعضای کششی و فشاری، ایستایی لازم در برابر بارهای وارده را تامین می‌نماید.


مزایای سقف تیرچه کرومیت

سرعت اجرای بالا : سبک بودن تیرچه کرومیت همراه با استفاده از بلوک یونولیتی موجب افزایش سرعت اجرا می‌شود.

عدم نیاز به شمع بندی: تیرچه کرومیت توانایی تحمل وزن بتن و عوامل اجرایی قبل و بعد از گیرایی بتن را دارد، که در این صورت نیازی به شمع بندی در زمان اجرا نخواهد بود.

کاهش وزن سقف: بتن مصرف شده در سقف کرومیت در مقایسه با تیرچه بلوک معمولی کمتر است که موجب کاهش وزن کلی سقف و ساختمان می شود.

یکپارچگی سقف و اسکلت: تیرچه های کرومیت به دلیل جوش داده شدن به اسکلت، بعد از گیرش بتن به صورت یکپارچه می شوند.

کاهش تنش بتن: تیرچه کرومیت با تحمل بار وزن بتن خیس، میزان تنش موجود در بتن را کاهش می دهد. به منظور خنثی کردن تنش حاصل از تغییرات دما نیز از میلگردهای افت حرارت استفاده می‌شود.

قابلیت عبور بهتر کانال ها: در سقف تیرچه کرومیت لوله ها و کانال های تاسیساتی بهتر عبور داده شده و این کار با سرعت بالاتری انجام می‌گیرد.

اجرای چندین سقف در یک مرحله:‌ در ساختمان های با تعداد طبقات بالا و همچنین زیربنای کمتر به دلیل خود ایستا بودن تیرچه کرومیت نیازی به شمع بندی نبوده و بتن ریزی چند سقف در یک مرحله صورت می‌گیرد که باعث کاهش هزینه‌ها نیز می‌شود.

قابل اجرا در ارتفاعات مختلف: سیستم سقف کرومیت برای ارتفاعات مختلف قابل اجرا می‌باشد.

اجرای سقف با دهانه بلند و باربری زیاد: در سیستم سقف تیرچه کرومیت این امکان وجود دارد تا دهانه‌های بلندتر و با قابلیت تحمل بارهای سنگین را اجرا کرد.

نظارت بر طراحی و اجرا تیرچه کرومیت: به دلیل حساسیت بالا طراحی و اجرا با نظارت متخصصین این امر صورت می‌گیرد تا ایرادی پیش نیامده و ایمنی پروژه تضمین شود.

مزایای سقف تیرچه کرومیت


مراحل بارگزاری تیرچه کرومیت

بارگذاری تیرچه سقف کرومیت در دو مرحله کلی بوده که یکی قبل از بتن‌ریزی و دیگری بعد از بتن‌ریزی می‌باشد:

۱- در مرحله اول قبل از بتن‌ریزی، تیرچه کرومیت بار ناشی از وزن خود و همچنین عوامل اجرایی را تحمل می‌کند.

۲- در مرحله دوم نیز بعد از بتن‌ریزی، تیرچه تمامی تنش‌های ناشی از بار مرده و زنده وارد بر سقف را تحمل می‌کند.


کاربرد تیرچه کرومیت

اجرای سقف با تیرچه کرومیت که سقف کرومیت نیز نامیده می‌شود کاربرد اصلی تیرچه کرومیت می‌باشد. در ساخت آن از تیرچه کرومیت یا تیرچه فلزی با جان باز استفاده می‌شود که استحکام و یکپارچگی بالایی دارد. در سقف کرومیت بعد از قرارگیری بلوک ها و قالب ها، میلگردهای افت حرارت در جهت عمود بر تیرچه ها قرار گرفته و سپس دال بتنی اجرا می‌شود. سیستم سقف کرومیت به دو صورت قالب دائمی و قالب موقت اجرا می‌شود.

chromite joist 3

در سیستم سقف کرومیت با قالب دائمی همانند سیستم تیرچه بلوک از قالب های سفالی، سیمانی و یونولیت در مابین تیرچه ها استفاده می شود. در این حالت وزن سقف به دلیل استفاده از بلوک ها و بتن بیشتر کمی سنگین تر خواهد بود.

در روش سیستم سقف کرومیت با قالب موقت از قالب‌های فلزی در مابین تیرچه ها استفاده می‌شود که بعد از بتن‌ریزی نیز قالب‌های باز می‌شوند. در این روش که به سقف کامپوزیت کرومیت نیز معروف است به علت استفاده نکردن از بلوک ها وزن سقف بسیار کمتر از روش‌های مشابه می‌شود؛ همچنین در قالب موقت به علت پوشش کامل جان تیرچه توسط بتن، سقف لرزش کمتری نسبت به دیگر سقف‌های خواهد داشت.

برای دریافت قیمت هالوکور و تیرچه پیش تنیده با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید.

سوالات متداول

سوال 1: تیرچه کرومیت از چه اجزایی تشکیل شده است؟

 جواب: تیرچه کرومیت از بال فوقانی (نبشی)، بال تحتانی (ورق‌های فولادی) و اعضای قطری (میلگردها) تشکیل شده است.

سوال 2: تیرچه کرومیت چه ویژگی خاصی دارد؟ 

جواب: تیرچه کرومیت به دلیل برداشتن خیز منفی به هنگام تولید بصورت خود ایستا بوده و نیازی به شمع‌بندی در زیر سقف ندارد.

سوال 3: تیرچه کرومیت در کجاها استفاده می‌شود؟

 جواب: تیرچه کرومیت در سازه‌های بتنی و فلزی به کار می‌رود و نقش مهمی در کاهش زمان اجرا و هزینه‌های مربوط به شمع‌بندی دارد.

اطلاعات تماس

شرکت سازه بتن پیش تنیده امروز (بپتا)
تولید کننده قطعات بتنی پیش تنیده ، پیش ساخته و بتن آماده

آدرس : ارومیه ، کیلومتر 5/5 جاده سرو

شماره تماس : 2-32764991-044

مدیر فروش : 2354 189 0914

ایمیل : [email protected]

جهت ارتباط با کارشناسان ما و اطلاعات در مورد این محصول، فرم زیر را پر کنید

1 Comment

  1. Ebrahimi

    چه تفاوتی بین دهانه سقف تیرچه بلوک با دهانه سقف کرومیت وجود دارد؟


Add a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *