Table of Contents
از بلوک های پرکننده در تیرچه های پیش تنیده استفاده می شود و باعث ایمنی بیشتر محصول و کاربردی تر شدن تیرچه های پیش تنیده می شود. برای ساخت تیرچه های پیش تنیده به شکل تی از بتن های پر کننده با ابعاد متفاوت استفاده می شود.
این بلوک های پرکننده به علت داشتن وزن خاص علاوه بر پر کردن فضاهای خالی تیرچه می توانند خلا بتن آرمه ها را پر کنند. طول بلوک های پرکننده با توجه به تیرچه پیش تنیده انتخاب می شود. علاوه بر این بلوک های پرکننده دارای کیفیت بسیار بالایی هستند.
بلوک های پلاستوفوم و پلی استایرن
بلوک های پلاستوفوم و پلی استایرن از جنس پلاستیک است و به همین دلیل دارای انعطاف بالایی هستند و از آنها در اندازه های متفاوت استفاده می شود و به راحتی خلاهای تیرچه پیش تنیده را به آسانی پر می کند. بلوک پلاستوفوم و پلی استایرن یک محصول شیمیایی و پتروشیمیایی است و راحتی می توان با مصالح ساختمانی از آن استفاده کرد.
مزایای این بلوک ها شامل قیمت مقرون به صرفه آنها، قابلیت حمل اسان ها و سبکی است به همراه مقاومت بالای این بلوک ها به نسبت تغییرات آب و هوایی است. بلوک های پلاستوفوم و پلی استایرن نسبت به فشار و ضربه های فیزیکی مقاوم هستند.
این بلوک ها امنیت ساختمان به شدت بالا می برند و همچنین به راحتی می توان این بلوک ها را نصب کرد و از آنجایی که به راحتی می توان این بلوک ها را نصب کرد برای ساختمانهای چند طبقه به شدت محبوب هستند.
بلوکهای سیمانی و بتنی
یکی دیگر از انواع بلوک های پرکننده بلوک های سیمانی و بتنی هستند که به علت وجود مزیت برش راحت برای دیوار ها و سقف کاربرد دارند و همچنین این بلوک ها آثار شیمیایی به جا نمی گذارند و همچنین به علت امکان طراحی با فوم به فوم بتن نیز معروفند.
بلوک های سیمانی و بتنی به راحتی می توانند وزن تیرچه پیش تنیده را تحمل کنند و اگر با ملات آهک تولید شوند قابل بازیابی هستند. همچنین این نوع بلوک ها نسبت به سرما، رطوبت، باد و باران و گرما مقاوم هستند و دارای کارایی و دوام بالایی نیز می باشند.
بلوک هبلکس
مهمترین مزیت استفاده از بلوک هبلکس کاهش مصرف فولاد و آهن است. این نوع بلوک به صورت یک عایق حرارتی عمل می کند و با این بلوک می توان در مصرف روکش صرفه جویی کرد و به راحتی و سریع این بلوک ها را نصب کرد.
بلوک سفالی
نوع دیگر بلوک های پرکننده، بلوک سفالی است که به علت وزن سنگین برای استفاده در سقف ها توصیه نمی شود. این نوع بلوک ها در فواصل 50 تا 60 سانتی نتری بهترین عملکرد را دارند. بلوک های سفالی در حدود 7 کیلوگرم وزن دارند و به علت شکنندگی و سنگینی آنها کمتر مورد استفاده هستند و زمان نصب این نوع بلوک ها طولانی تر است. البته می توان مزایای این نوع بلوک ها را نیز برشمرد که دارای مقاومت بالایی در برابر گرما، سرما، آتش سوزی، باد و باران هستند.
گاهی می توان برای کاهش وزن این نوع بلوک ها از یونولیت های پرکننده استفاده کرد که وزن سازه را نسبتا کاهش می دهند، همچنین نوع بلوک پرکننده سفالی فوم دار پرکاربردترین نوع بلوک های سفالی است که در سازه ها به کار می رود.
بلوک لیکا
برای ساخت بلوک لیکا از دانه های رس فشرده شده استفاده می شود، این نوع بلوک ها جز پوکه های معدنی با دانه های بسیار سبک هستند. با قرار گرفتن در دمای ب1200 سانتیگراد گازهای رس شده خارج می شود و دانه های رس دچار انبساط شده و بهترین بلوک عایق حرارتی ایجاد می شود که حداقل 3 برابر در برابر حرارت مقاومت دارد. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که در صورت قرار گرفتن در معرض انقباض زیاد این نوع بلوک دچار ترک خوردگی می شود.
بلوک پرلکس
بلوک پرلکس با استفاده از دو روش با پلی استایرن و بدون آنها تولید و توزیع می شود و مهمترین ویژگی این نوع بلوک ها مقاومت بالا نسبت به حرارت است. علاوه بر این بلوک های پرلکس عایق صوتی نیز هستند.
بلوک بتن گازی
یک نوع دیگر بلوک های پرکننده بلوک بتن گازی است که دارای عایق حرارتی و صوتی هستند، همچنین این نوع بلوک ها به راحتی قابل نصب هستند و از رنگ بندی متنوعی نیز برخوردارند.
بلوک پوکه معدنی
بلوک پوکه معدنی از خاکستر های آتشفشانی به دست می آید و یک عایق حرارتی و صوتی مناسب است و در مقایسه با بلوک های لیکا تخلخل کمتری نیز دارد.
بلوک یونولیت
یکی از بهترین نوع بلوک ها برای استفاده در سقف بلوک های یونولیتی هستند که علت اصلی این امر به وزن کم این نوع بلوک ها برمیگردد. بلوک های یونولیتی پرکننده مناسبی برای تیرچه های پیش تنیده هستند و باعث ایجاد وزن اضافی در سازه نمی شوند. بلوک یونولیت در ساختمان سازی کاربرد بالایی دارد. از مزایای بلوک یونولیت می توان به قابلیت چسبندگی آن به سایر مصالح، کم وزن بودن، ممانعت از نفوذ سرما و گرما، عدم ایجاد دود در هنگام سوختگی و مقاومت بالای این نوع بلوک نسبت به آب و حمل و نقل آسان آن اشاره کرد.
بلوک اسفنجی
در ساخت بلوک اسفنجی از مواد مختلفی استفاده می شود که همین باعث می شود تا به راحتی خلاهای موجود در تیرچه پیش تنیده را پر کنند. از بلوک های اسفنجی به راحتی می توان همراه مصالح ساختمان استفاده کرد، در ضمن به علت خاصیت عایق بودن بالای آنها باعث صرفه جویی انرژی می شوند و می توانند در ساخت سازه ها به راحتی به کار روند.
بلوک گچی
یکی دیگر از انواع بلوک های پرکننده که برای پر کردن خلاهای تیرچه پیش تنیده به کار می رود، بلوک گچی است که یک بلوک پرکننده عایق صوتی و حرارتی است. همچنین این نوع بلوک ها در رنگ بندی متنوعی وجود دارد و به راحتی نیز قابل نصب هستند.
جمع بندی
برای پر کردن خلاهای تیرچه پیش تنیده از بلوک های مختلفی استفاده می شود که برای همین منظور طراحی و تولید شده اند.در این مقاله سعی کردیم انواع بلوک های پرکننده به همراه ویژگی های هر کدام را بر شماریم. هر کدام از این بلوک ها دارای مزایا و معایب خود هستند و شما می توانید با توجه به نیاز ساختمان خود از یکی از این بلوک ها در ساختمان سازی استفاده کنید.
سوالات متداول
بلوک لیکا از چه ماده ای ساخته شده است؟
بلوک لیکا در واقع دانه های رس منبسط شده است که با قرار گیری در دمای 1200 درجه و خارج شدن گاز خاک رس به شکل منبسط در می آید.
معایب استفاده از بلوک یونولیت چیست؟
بلوک های یونولیت به راحتی آتش می گیرند، دارای چگالی بالایی هستند و همچنین از عبور تابش نور خورشید جلوگیری می کنند.
از چه نوع بلوک هایی در سقف سازه استفاده می شود؟
از انواع بلوک ها همچون بلوک های بتنی و سیمانی و بلوک های یونولیت می توان در سقف سازه استفاده کرد.
یکی از بهتر بلوک ها برای استفاده در ساختمان های چند طبقه و آپارتمان ها چیست؟
بلوک های پلی استایرن و پلاستوفوم به علت وزن سبک، راحتی نصب و مقاومت بالا در برابر باد و طوفان برای استفاده در ساختمان های چند طبقه توصیه می شوند.
2 Comments
یکی از مزیت های بلوک هبلکس چیست؟
یکی از مزیت های اصلی بلوک هبلکس کاهش میزان مصرف آهن و فولاد است.