Skip to content

فرایند تولید تیرچه پیش تنیده

فرایند تولید تیرچه پیش تنیده
Rate this post

سیستم تیرچه پیش تنیده یکی از جدید ترین و بروز ترین سیستم های تیرچه در صنعت ساختمان سازی به حساب می آید. این تیرچه ها با کمک بروز ترین و بهینه ترین معادلات ریاضی طراحی شده اند و همین موضوع نیز باعث شده تا استفاده از آن‌ها در پروژه های ساختمانی اهمیت زیادی پیدا کند. به جرات می توان گفت، تیرچه های پیش تنیده را یکی از بهترین و به صرفه ترین مصالح ساختمانی دانست.

مهم ترین دلیلی که امروزه باعث شده تا به صورت عمده از این تیرچه ها در بسیاری از پروژه های ساختمانی استفاده شود، کاهش هزینه های اضافی برای پیمانکاران و مهندسان است؛ زیرا با استفاده از تیرچه پیش تنیده، مصرف بتن و دور ریز های بتنی کاهش یافته و به همین دلیل بسیاری از هزینه های اضافی از پروژه ها حذف می شود. همچنین مهم ترین کاربرد تیرچه پیش تنیده استفاده از آن در سقف واحد های ساختمانی است. این تیرچه ها که به شکل T هستند، در طول سقف کشیده شده و مقاومت بالایی را برای سقف ایجاد می کنند.

شرکت بپتا که یکی از بهترین و معتبر ترین تولید کنندگان تیرچه های پیش تنیده در ایران می‌باشد با استفاده از دستگاه های بروز آلمانی این تیرچه ها را تولید می کند. برای خرید تیرچه پیش تنیده شرکت بپتا می‌توانید از طریق راه های ارتباطی مختلف با این شرکت تماس حاصل فرمایید و این تیرچه‌ها را با قیمتی مناسب جهت استفاده در پروژه‌های خود خریداری نمایید.

اگر قصد دارید با فرایند تولید تیرچه پیش تنیده بیشتر آشنا شوید توصیه می کنیم مطالب این مقاله را از دست ندهید؛ زیرا مطالبی که در ادامه قصد بررسی آن‌ها را داریم، می‌توانند برای شما عزیزان بسیار کاربردی باشند.

خط تولید و روش ساخت تیرچه پیش تنیده

یکی از مواردی که باید در رابطه با تیرچه‌های پیش تنیده به آن مسلط باشید، نحوه ساخت تیرچه پیش تنیده است. این تیرچه‌ها با استفاده از قوی‌ترین دستگاه‌ها و جدید‌ترین روش‌ها تولید می‌شوند. از مهم‌ترین فعالیت‌هایی که در کارگاه‌های ساخت تیرچه پیش تنیده اجرا می‌شوند، پیش تنیدگی و پس تنیدگی است. در تمامی مرحله‌های این کار از سیم‌ها و کابل‌های فولادی استفاده می‌شود که بین لنگر و جک‌های مخصوص قرار گرفته‌اند که برای اعمال فشار و تنش استفاده می‌شوند.

مهم‌ترین کار هنگام تولید تیرچه‌های پیش تنیده، عمل پیش کشیدگی است. برای انجام این کار ابتدا کابل‌های فولادی را بین لنگر‌ها و جک‌های مخصوصی قرار می‌دهند. سپس دور این کابل‌ها مقدار زیادی بتن ریخته می‌شود. در مرحله بعدی با کمک جک ها، سیم‌های فولاد که درون بتن قرار گرفته اند را آنقدر می کشند تا کابل به نهایت مقاومت خود برسد و بتن را مورد تنش قرار دهد. با تنش بتن، قسمت‌ های اضافه تیرچه از دور آن ریخته می شوند.

 در حین انجام این مرحله دستگاه، ویبره‌ای را به بتن وارد می‌کند تا با خارج کردن حباب‌ها، بتنی یک دست آماده کرده باشد. در انتها نیز زمانی که بتن کمی سفت شد، دو سر کابل ها را از جک ها جدا می کنند. با این کار کابل هایی که تا انتهای مقاومت خود کشیده شده بودند کمی جمع شده و قوسی به سمت بالا برای تیرچه ها ایجاد می کنند. قوس ایجاد شده پس از نصب درون سقف و بارگیری حالتی صاف به خود می‌گیرد.

توجه داشته باشید که روش ساخت تیرچه پیش تنیده شامل دو روش دستگاه تمام اتوماتیک اکسترودر و روش قدیمی استفاده از قالب می‌باشد.

ساخت تیرچه پیش تنیده
ساخت تیرچه پیش تنیده

تولید تیرچه پیش تنیده با کمک دستگاه اکسترودر

دستگاه اکسترودر یک دستگاه تمام اتوماتیک است که در کشور آلمان ساخته شده و تولید تیرچه با کمک آن به بهترین شکل ممکن و بدون هیچ خطایی انجام می‌شود. توجه داشته باشید که تیرچه‌هایی که با استفاده از دستگاه اکسترودر تولید می‌شوند، توانایی دریافت استاندارد‌های بین المللی را دارند.

 دستگاه اکسترودر همزمان با قرار دادن بتن روی کابل‌ها به آن لرزه‌ای وارد می‌کند تا بتنی یک دست و متراکم ایجاد کند؛ در واقع این دستگاه با تنش بتن ریخته شده کمک می‌کند تا تیرچه نهایی بیشترین مقاومت را در برابر تخریب و شکستگی داشته باشد.

در مرحله بعدی پس از ریختن بتن روی کابل‌های فلزی دستگاه، حرارتی را با استفاده از بخار به بتن وارد می‌کند تا به اصطلاح بتن به مرحله فرآوری برسد. نیرویی که دستگاه اکسترودر روی بتن اعمال می‌کند در کمترین حالت 350 و بیشترین حالت 550 کیلوگرمی است.

تولید تیرچه پیش تنیده
تولید تیرچه پیش تنیده

تولید تیرچه پیش تنیده با کمک قالب

علاوه بر دستگاه اکسترودر، فرایند تولید تیرچه پیش تنیده شامل روش دیگری به نام روش استفاده از قالب می‌باشد. روش استفاده از قالب برای تولید تیرچه‌های پیش تنیده روشی قدیمی به حساب می‌آید و امروزه کمتر از این روش در کارگاه‌ها استفاده می‌شود؛ در واقع این روش پس از ورود دستگاه اکسترودر به صنعت تیرچه سازی منسوخ شده و دیگر استفاده نمی‌شود.

دلیل این امر دستی بودن ساخت تیرچه در این روش است. زمانی که از دستگاه اکسترودر برای تولید تیرچه پیش تنیده استفاده می‌شود، این کار به صورت تمام اتوماتیک صورت می‌گیرد؛ به همین دلیل هیچ عیب و ایرادی درون تیرچه به وجود نمی‌آید. اما زمانی که تیرچه پیش تنیده با کمک قالب تولید می‌شود، افراد به صورت دستی به تولید آن پرداخته و همین موضوع نیز موجب می‌گردد تا خطا‌های زیادی روی آن اعمال شود.

از معایب استفاده قالب برای تولید تیرچه های پیش تنیده می‌توان به ترک برداشتن تیرچه‌ها پس از ساخت اشاره کرد. این ترک‌ها هنگام نصب تیرچه در پروژه‌های ساختمانی می‌توانند دردسر‌های زیادی را برای سازه ایجاد کنند. از طرف دیگر بتن‌هایی که روی این تیرچه اعمال شده‌اند دارای حباب‌های فراوانی هستند که در نهایت باعث کاهش کیفیت و مقاومت تیرچه می شوند.

همچنین به دلیل دستی بودن تیرچه هایی که با کمک قالب ساخته می شوند، هیچگونه استاندارد و گواهی بین المللی به آن ها تعلق نگرفته و استفاده از آن ها نیز به هیچ وجه پیشنهاد نمی شود. اگر به دنبال خرید تیرچه پیش تنیده هستید که با دستگاه اکسترودر ساخته شده باشند، پیشنهاد ما به شما عزیزان محصولات شرکت بپتا است؛ زیرا برای ساخت تیرچه پیش تنیده این شرکت از دستگاه اکسترودر آلمانی استفاده می شود.

مزیت های استفاده از سیستم تیرچه پیش تنیده

  1. کاهش چشمگیر بتن ریزی در مقایسه با تیرچه های فندوله ای و فلزی
  2. امکان اجرای تنها یک ردیف شمع بندی برای دهانه های بزرگتر از 4 متر
  3. کیفیت بسیار بالا در مقابل تیرچه های فلزی و بتنی
  4. قابلیت اجرای سقف با دهانه های بلند تا 12 متر
  5. کاهش هزینه های اجرای سقف به دلیل کم شدن مصرف میلگرد و بتن
  6. عدم نیاز به میلگرد ممان منفی در انتهای تیرچه های پیش تنیده به علت فرض دو سر مفصل در طراحی
  7. کمتر شدن وزن سقف و کاهش نیروی زلزله
  8. عدم نیاز به اجرای شمع بندی موقت در زیر تیرچه های پیش تنیده تا دهانه های 4.5 متر برای سربار مسکونی

با در نظر گرفتن این مزیت ها می توانید با خیال راحت از تیرچه پیش تنیده در پروژه های ساختمانی خود استفاده کنید. توجه داشته باشید که این مزیت ها تنها در تیرچه هایی که با دستگاه اکسترودر ساخته شده اند وجود دارند.

فرایند ساخت تیرچه پیش تنیده
فرایند ساخت تیرچه پیش تنیده

سوالات متداول

بهترین روش ساخت تیرچه پیش تنیده کدام روش است؟

روش‌های مختلفی برای ساخت تیرچه های پیش تنیده وجود دارد از روش قالب گیری گرفته تا روش استفاده از دستگاه اکسترودر. بهترین و جدید ترین روش ساخت تیرچه پیش تنیده، استفاده از دستگاه اکسترودر آلمانی می باشد. دستگاه اکسترودر آلمانی به صورت تمام خودکار و به بهترین شکل ممکن تیرچه پیش تنیده را تولید می کند.

مزیت هایی که باعث شده از تیرچه پیش تنیده در اکثر پروژه های ساختمانی استفاده شود شامل چه مواردی می شود؟

با نصب تیرچه پیش تنیده در سقف واحد های ساختمانی، مزایای زیادی نصیب کارفرما می شود. از مهم ترین مزیت های این تیرچه می توان به کاهش هزینه های اجرای سقف، کمتر شدن وزن سقف و افزایش مقاومت آن در برابر زلزله، قابلیت اجرای سقف با دهانه‌های بلند تا 12 متر و… اشاره کرد.

بهترین شرکت برای تهیه تیرچه پیش تنیده کدام شرکت است؟

شرکت‌های بسیاری در ایران هستند که به تولید تیرچه‌های پیش تنیده می‌پردازند. یکی از بهترین شرکت‌هایی که با جدید‌ترین فرایند تولید تیرچه پیش تنیده، این تیرچه‌ها را تولید و به بازار عرضه می‌کند، شرکت بپتا است. توجه داشته باشید که نحوه ساخت تیرچه پیش تنیده این شرکت با کمک دستگاه اکسترودر آلمانی صورت می‌گیرد که باعث شده تا این تیرچه‌ها از کیفیت بسیار بالایی برخوردار باشند.

اطلاعات تماس

شرکت سازه بتن پیش تنیده امروز (بپتا)
تولید کننده قطعات بتنی پیش تنیده ، پیش ساخته و بتن آماده

آدرس : ارومیه ، کیلومتر 5/5 جاده سرو

شماره تماس : 2-32764991-044

مدیر فروش : 2354 189 0914

ایمیل : [email protected]

جهت ارتباط با کارشناسان ما و اطلاعات در مورد این محصول، فرم زیر را پر کنید

2 Comments

  1. عسگر زاده

    یکی از مزیت های تیرچه های پیش تنیده؟

    • ghanbarpour

      یکی از اساسی ترین مزیت در تیرچه پیش تنیده مقاومت زیاد آن می باشد که نسبت به تیرچه کرومیت و تیرچه بتنی بیشتر است


Add a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *