Skip to content

جک زیر سقفی

جک زیر سقفی
Rate this post

سقف یکی از مهم‌ ترین قسمت‌ های ساختمان است که به نوبه خود فشار بالایی را تحمل می‌ کنند، به طور معمول برای تحمل این بار از جک زیر سقفی استفاده می‌ شود. این جک‌ ها از پرکاربردترین تجهیزات ساختمانی به حساب می‌ آیند که انواع گوناگونی داشته که هر کدام دارای کارایی و مشخصات ظاهری مربوط به خود است.

در حال حاضر جک زیر سقف یکی از تجهیزات پراستفاده در پروژه‌های عمرانی به حساب می‌ آید و می‌ تواند به راحتی بار وارد شده به سقف را تحمل کند. امروزه برای بالا بردن استقامت و پایداری بیشتر سقف‌ ها از این نوع جک ساختمانی استفاده می‌ شود. در صورتی که تمایل دارید اطلاعات بیشتری در مورد جک زیر سقفی به دست بیاورید می‌ توانید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

ویژگی های جک زیر سقفی

جک زیر سقفی همانند دیگر تجهیزات ساختمانی دارای ویژگی‌ های منحصر به فردی است که از مهم ترین آن‌ها می‌ توانیم موارد زیر را نام ببریم:

● باعث افزایش سرعت اجرای ساختمان می‌ شوند.

● دارای وزن سبکی هستند.

● صرفه اقتصادی بالایی دارند و با هزینه کم می‌ توان آنها را تهیه کرد.

● دارای اندازه و طول متغیر برای تمام ساختمان‌ ها هستند.

● می‌ توان طول آن‌ها را در اندازه دلخواه تنظیم کرد.

● طول عمر بالا و رنگ و پوشش متنوعی دارند.

● سطح اتکای قوی داشته و از ریزش سقف یا ایجاد هرگونه خسارت مالی و جانی جلوگیری می‌ کنند

کاربرد جک زیر سقفی

جک زیر سقفی که آن را با نام شمع یا پایه کمکی نیز می‌ شناسند وظیفه نگهداری موقت سقف و تحمل بار آن را دارد، این وسیله یک ابزار کاربردی در سازه‌ های ساختمانی و عمرانی است که تمامی وزن ساختمان و سقف را تا پایان مراحل ساخت و تکمیل هر طبقه تحمل می‌ کند.

فرقی ندارد ساختمان شما چند طبقه باشد، زیرا جک ساختمانی برای هر طبقه به طور مجزا استفاده می‌ شود. اهمیت استفاده از انواع جک زیر سقفی به حدی زیاد است که امروزه به منظور حفظ ایمنی و پیشگیری از حوادث ناگوار، انواع مختلف آن در اندازه و ابعاد متنوع تولید می‌ شود.

جک های زیر سقفی
جک های زیر سقفی

انواع مختلف جک زیر سقفی

جک زیر سقفی دارای انواع مختلفی است که شما می‌ توانید بر اساس نوع نیاز، جک مورد نظر را انتخاب کنید؛ از اصلی‌ترین انواع جک زیر سقف می‌ توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

جک سقفی صلیب ثابت

این جک از پرمصرف‌ترین و ساده‌ترین انواع جک ساختمانی است که به دلیل داشتن صلیب پهن، قسمت بیشتری از سقف و تیرچه را پوشش می‌ دهد.

جک سقفی T شکل سیار

دارای قسمت صلیبی T شکل متحرک است که انعطاف پذیری بیشتری نسبت به جک‌ های دیگر دارد. ارتفاع این جک به راحتی تنظیم می‌ شود و معمولاً برای سازه‌ هایی با وزن کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جک سقفی U شکل عراقی

از این نوع جک بیشتر برای نگهداری پل و تیرچه استفاده می‌ شود، این محصول دهانه کوچکی دارد و معمولا برای ساختمان های سبک و غیر بتی مناسب است.

نحوه استفاده از جک زیر سقفی

نحوه استفاده از جک زیر سقفی برای هر کدام از انواع دستگاه‌ های جک متفاوت است، در زیر به نحوه استفاده از هر کدام از این تجهیزات اشاره می‌ کنیم:

جک صلیب ثابت

برای استفاده از این جک ابتدا باید آن را زیر سقف برد و با استفاده از میله رزوه ارتفاع جک را تنظیم کرد، سپس بخش صلیبی شکل را در قسمت دلخواه سقف قرارداد تا سقف را محکم نگه دارد.

جک سقفی T شکل متحرک

جک سقفی T شکل نیز همانند جک صلیب ثابت، دارای یک میله رزوه هست که می‌ توان ارتفاع آن را تنظیم کرد با این تفاوت که قسمت صلیب آن به صورت متحرک است و می‌ توان آن را در زاویه‌های گوناگون قرار داد و به راحتی آن را تنظیم کرد.

جک U شکل

ارتفاع جک U شکل با استفاده از پیچ و مهره‌ هایی که در سوراخ‌ های روی پایه آن قرار دارند، تنظیم می‌ شوند این جک‌ ها تا ارتفاع ۴.۵ متر تنظیم شده و توان تحمل ۱۵۰۰ کیلوگرم را دارند.

فاصله استاندارد جک های زیر سقفی چقدر است؟

تعیین فاصله استاندارد جک‌ های زیر سقفی توسط مهندسین و متخصصان با توجه به حجم و وزن بتن مشخص می‌ شود اما به طور کلی در سقف‌های معمولی این فاصله باید بین ۸۰ تا ۱۰۰ سانتی‌متر باشد.

توجه داشته باشید علاوه بر اهمیتی که جک زیر سقفی دارد شما باید برای حفظ انسجام و ایمنی ساختمان از بتن‌ های باکیفیت استفاده کنید.

در حال حاضر شرکت سازه بتن بپتا انواع قطعات بتنی مرغوب را در ابعاد و ضخامت‌ های مختلف تولید و در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد به طوری که خیال شما از بابت کیفیت و ماندگاری آن‌ها راحت است. این محصولات دارای نشان استاندارد هستند و با استفاده از مواد اولیه مرغوب تولید می‌ شوند به طوری که می‌ توان آنها را بدون نگرانی جایگزین تیرچه بتن های سنتی کرد.

بهترین زمان برای برداشتن جکهای زیر سقفی

مدت زمان نگهداری جک‌ های زیر سقفی به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله اصلی‌ترین این عوامل دما و نوع مصالح مصرفی است.

در صورت وجود دمای طبیعی مانند ۲۴ درجه به بالا می‌ توان این تجهیزات را بین ۱۰ تا ۳۰ روز برداشت. هر چقدر دما بیشتر باشد بتن ها زودتر خشک شده و سریع تر می توان اقدام به برداشتن آن‌ها کرد. دقت کنید برداشتن جک ها باید به آرامی و بدون فشار و ضربه انجام شود.

انواع جک زیر سقفی
انواع جک زیر سقفی

سوالات متداول

 متداول ترین جک زیر سقفی کدام است؟

جک‌ های زیر سقفی دارای تنوع بالایی هستند که از متداول‌ترین آن‌ها می‌ توان به صلیب ثابت، بدون صلیب، U شکل عراقی، T شکل سیار و تلسکوپی اشاره کرد.

قیمت جک زیر سقفی چقدر است؟

قیمت جک زیر سقفی بر اساس کاربرد، اندازه و نوع آن متفاوت است عوامل دیگری مانند ضخامت، قطر و وزن جک نیز می‌ تواند در تعیین قیمت آن تاثیرگذار باشد. شما می‌ توانید قبل از خرید یا اجاره این جک‌ها در ابتدا از قیمت آن اطلاع پیدا کرده و پس از کسب اطلاعات لازم اقدام به سفارش آنها کنید.

برای یک ساختمان از چند جک سقفی استفاده کنیم؟

بسته به متراژ ساختمان، تعداد جک سقفی مورد نیاز متفاوت است به طور استاندارد برای هر متر مربع سقف، باید از یک جک سقفی استفاده شود.

اطلاعات تماس

شرکت سازه بتن پیش تنیده امروز (بپتا)
تولید کننده قطعات بتنی پیش تنیده ، پیش ساخته و بتن آماده

آدرس : ارومیه ، کیلومتر 5/5 جاده سرو

شماره تماس : 2-32764991-044

مدیر فروش : 2354 189 0914

ایمیل : info@bpta.ir

جهت ارتباط با کارشناسان ما و اطلاعات در مورد این محصول، فرم زیر را پر کنید

2 Comments

  1. محمد

    فاصله استاندارد جک های زیر سقفی را باید در چه اندازه ای فیکس کنیم؟

    • ghanbarpour

      فاصله استانداردی که ما باید رعایت کنیم بین 80 تا 100 سانتی متر می باشد.


Add a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *